Friday, May 19, 2006
Ο ζητιάνος


























Originally uploaded by david gillanders'

Δεν τον νοιάζει τελικά
αν θα του δώσω το ένα ευρώ
που ζήτησε.
Κάθεται δίπλα μου, το ξέχασε κιόλας,
πετάει το νερό που απέμεινε στο κύπελλό του
ψηλά.
Να, λοιπόν, που δύναται αυτός ο πιτσιρίκος
να φτιάξει βροχή καλοκαιριού απόγευμα,
τι να κοστίζει κι αυτή η βροχή.
Μες στο παιχνίδι του μικρού
χάθηκε ένα πενηντάλεπτο,
μια ερώτηση, χάθηκε, στον επόμενο περαστικό
"μου δίνεις ένα ευρώ; ένα πενηντάλεπτο;".
Του ΄πα κάτι σαν όχι, πάντως εγώ,
του 'δειξα τα κιτάπια μου,
σα να μολόγησα πως δε μου περισσεύει
χρόνος.

Κι αυτός, εδώ, στο πλάι μου,
βρήκε αφορμή απ' αυτήν μου την άρνηση κι έγινε
πάλι παιδί.

Με συγχώρεσε κιόλας,
πόσο τον λατρεύω τώρα,
σαν άτακτος αδερφός που τον άφησα πάλι απένταρο.

Τούτος, λοιπόν, ο πάντα του αποδιοπομπαίος,
με θυμώνει που μες στην αδυναμία του
με νικά,
φτιάχνει βροχή στα καλά του καθουμένου,
χορεύει κιόλας μέσα της,
κοίτα τον, τσίπα δεν έχει,
με νίκησε ολοκληρωτικά.
 
posted by mistounou at 10:54 AM | Permalink |


11 Comments:


At 4:04 PM, Blogger Εργαστήρι Δημιουργικής Έκφρασης και Γραφής

Πολύ καλό Άρτεμις!

Δικό σου;
(έλα, σε πειράζω επαναλαμβάνοντας την δική σου ερώτηση)

 

At 12:06 AM, Anonymous Anonymous

Tσίπα δεν έχει τ'αλάνι, ξεμπροστιάζει τη δικιά μας φτώχια ο αλητάκος.

 

At 10:06 AM, Blogger issallos

τις περισσοτερες φορες ....απλα σε κοιτουν στα ματια......κι οταν ειναι να 'πουν'....αυτο που λενε σε στηνει απεναντι στον ...τοιχο.......ποση σοφια πεταμενη στον δρομο....και με ποιο τιμημα αραγε ;....ολα ειναι διπλα μας κι ας μην τα βλεπουμε παντα !!!
...Αρτεμη για ακομα μια φορα μοας ανοιξες τα ματια......!!!!!

 

At 8:47 AM, Blogger Mikrouli

Ένας υπαινιγμός και μια αλήθεια μέσα στο ίδιο φλυτζάνι...
;ο)

 

At 7:51 AM, Blogger nimbus

...μια σταλιά...
...και από το πουθενά, αλλάζει την ροή της σκέψης μας...
καλησπέρα κουκλίτσα..
όμορφες οι λέξεις σου...

 

At 10:40 AM, Anonymous Anonymous

Οι Ελλαδα στους Ελληνες, στους "καθαρους" Ελληνες!

Να φυγουν οι (τουρκο)ζητιανοι, βρωμανε τους δρομους, η επαιτεια απαγορευεται.

Τους δωσαμε γη να τη δουλεψουνε και δε θελουνε οι τεμπεληδες.

Και τι κανει το κρατος γι αυτην την καταντια; καλα ευχαριστω!

Κοιτα μη το σβησεις και αυτο ****γρια. Μονο αυτα που σου αρεσουν θελεις να διαβαζεις. Ολες οι γνωμες να ακουγονται και αυτες που δεν σου αρεσουν!

 

At 12:27 AM, Anonymous Anonymous

Mιλάει για πλουραλισμό στην άποψη ο χρυσαυγίτης!!
Ένα κουβά να ξεράσω με πήρε η μπόχα.
Bυθιστείτε στα σάπια μυαλά σας.

 

At 5:38 AM, Blogger mistounou

χρυσέ της ελληνικής αυγής, φυσικά και δεν θα σβήσω το σχόλιό σου, μιας και η δική σου, η διαφορετική άποψη, με τον τρόπο που την εκδηλώνεις καταλήγει να σε εκθέτει παρά να εκφράζει αυτό που πιστεύεις..Όσο για την τεράστια αντίφασή σου, με κάλυψε απολύτως ο re_al.

anarchy, την ύπαρξη τέτοιων απόψεων, που καταδικάζουν οποιαδήποτε μορφή διαφορετικότητας, δεν μπορούμε να την αποφύγουμε, οπωσδήποτε. Βέβαια, την διαφορετικότητα του ζητιάνου διαλέγω να την αγκαλιάσω, όποιος κι άλλοι πολλοί, ο καθένας με τον δικό του τρόπο. Όσο για την διαφορετικότητα του χρυσαυγίτη, θλίβομαι κι οπωσδήποτε, το μόνο που καταφέρνει να κάνει, είναι να ενδυναμώνει την διάθεσή μου να πιστεύω σε μια κοινωνία ανθρώπων που θα αγαπούν και θα προστατεύουν τους αδύναμους, τους διαφορετικούς, τους ανόμοιους με μας.

 

At 1:18 PM, Anonymous Anonymous

Εδω και δεκαετιες, παραμενουμε, απαρεγκλιτα, εκφραστες της εθνικης καθαροτητας που με σθενος και ηρωισμο πρεσβευουμε και που μας προσδιοριζει ςς φυλη.

Εδω και δεκαετιες, υφισταμεθα την προπαγανδα, σχεδον ολων των αλλων οργανωμενων φυλων, την ιστορικη στρεβλωση των ενδοξων καταβολων μας και του προσφατου παρελθοντος μας και τη δυσφημιση των ιδεων μας.

Παρολα αυτα, εδω και δεκαετιες, συνεχιζω να ανθισταμαι, με λογο καθαρο και βλεμμα στον γαλαζιο ουρανο, στις πασης φυσεως υπονομευσεις και προκλησεις, απο οπου και αν μοχλευονται.

Αληθεια λοιπον, για λεγετε μου, εσεις, που δεν ανεχεστε τις αυθεντιες και ολα θελετε να κρινονται και να εκλεγονται εις αγοραν πολιτικην, εσεις που κοπτεσθαι για τον "ανθρωπισμο" σας και μετα βδελυμιας στο ακουσμα των λογων μας "ξερνατε", εχετε αφιερωσει ποτε χρονο, ωστε να πληροφορηθειτε οι ιδιοι (και οχι οσα αναμασονται ευρεως), οσα πρεσβευουμε (διαχρονικα και συγχρονα), διαβαζοντας τα κειμενα και τις ιστορικες καταβολες μας. Ποσοι απο εσας αληθεια καταλαβαινετε πραγματικα τις θεσεις μας και ποσοι απο εσας ειστε ικανοι να διαλεχθειτε αυτες με τις δικες σας;

"Στρογγυλοκάθεστε επάνω στην καθημερινή μερίδα του σταριού", ολοι αποτοκοι του Χρηματιστηριου-πορνειου του καπιταλισμου, μα ποσοι απο εσας γνωριζετε ποιοι ειναι αυτοι που ατροπα τα νηματα της παγκοσμιας γεωπολιτικης σκακιερας σας κινουν και ποσα "αγαθα" κατεχουν προς τερψιν των τρυφηλων των ορεξεων; Ποσοι απο εσας, θιασωτες της ισονομιας και της ισοπολιτειας γνωριζετε πως υπερανω ολων τον εαυτον τους θετουν μονο, οι "καπετανιοι" της "σχεδια" σας;

Οση και αν νιωθω θλιψη στην αμαθεια των αδαων που αντικρυζω, οπλιζομαι καθε φορα που, ενω ενας Ελληνας μεσα απο το πληθος αφυπνιζεται, τολμα, ορθωνει το αναστημα του και αρθρωνει δημοσιως λογο Καθαρο, με παρρησια σκεψης, οι αυτοκλητοι εκμαυλιστες σπευδουνε να υποβιβασουν, να ειρωνευτουν τα λογια του, να τον χλευασουν και με τερτιπια λογικα παραμερουν, εν τελει, αληθειες που πονανε ολους οσοι αδυναμοι ζουνε σαν βδελλες και πινουνε το αιμα μας το Καθαρο, το αιμα των Ελληνων για να ζησουν, ανικανοι μοναχοι να σταθουν και ανω να θρωσκουν.

Τοσο ωμη ειναι η λογοκρισια που αντιμετωπιζουνε τα τιμια παιδια μας, που και αυτα ακομα αν και "αμαθα" γνωριζουνε εκ των προτερων οτι δεν θα προλαβουνε τα λογια τους να διαβαστουν απο πολλους. Και αυτη η πραγματικοτητα λαμβανει χωρα οχι απο τους απανθρωπους, μα απο τους αποκαλουμενους "ανθρωπιστες"! Εσας που παριστανετε πως αγκαλιαζετε τον αμοιρο, το δυστυχη τον αλλο, το συνανθρωπο σας, εσας που ανεχεστε και στεργετε. Μα αν ειναι αληθεια ολα ταυτα, τοτε για λεγετε μου, γιατι επιτρεπετε στους λιγους που -απανθρωπα- πολλα κατεχουν, πολλα γνωριζουν, τη ζωη σας να διαφεντευουν κατα το δοκουν; Γιατι με λογια ανωνυμα επαναπαυεστε, και οχι με εργα τον ανθρωπισμο σας δεν μας αποκαλυπτεται, ωστε να μην μπορουμε αντιλογο πια να αρθρωσουμε ολοι εμεις που στις επαλξεις τον αγωνα εχουμε πολλακις δωσει τον προσωπικο; Και γιατι ο λογος των "Χρυσαυγιτων", οπως εσεις μας αποκαλειτε, διαγραφεται διαρκως, αν τιποτα δεν εχετε να φοβηθειτε στην εδραιωμενη σας δημοκρατια;

Αν ειναι αληθεια ολα αυτα, τοτε γιατι η μονη αιτια που ο εν λογω αυθορμητος σχολιασμος του κειμενο παραμενει (προσωρινως) ειναι -κατ'ομολογιαν του ιδιου του εχοντως συγγραψει το αρχικο κειμενο- επειδη "η διαφορετική άποψη, με τον τρόπο που την εκδηλώνεις καταλήγει να σε εκθέτει παρά να εκφράζει αυτό που πιστεύεις". Ιδου λοιπον περιτρανα η αντιφαση που απο τη συνειδηση σας βιαιως προσπαθειτε να απομακρυνετε εσεις οι κατ'επιφασιν ανθρωπιστες.

Γνωριζοντας οτι και ο γραφων θα λογοκριθει, αμεσα κατα το συνηθεστερον, παραθετω το ακολουθο επιγραμματικο αποσπασμα απο τον ηλ. ιστοχωρο της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, ως επιλογο: "Σήμερα απαγορεύουν την πολιτική μας δράση. Αύριο θα απαγορεύσουμε την προδοτική τους υπόσταση. Με το όραμα της Αυριανής αυτής Ημέρας, δεν μας λυγίζουν οι σημερινές «απαγορεύσεις» τους…"

(www.xrushaugh.org/index.php?option=com_content&task=view&id=66&Itemid=2)

 

At 12:35 AM, Anonymous Anonymous

Άλλο ένα δείγμα της άποψης σας περί πλουραλιστικής σκέψης ρε φιασιστοειδή.
Βγάλτε τον κουβα με τα σκατά πάνω απ'τον λαιμό σας.

 

At 1:00 AM, Anonymous Anonymous

You have an outstanding good and well structured site. I enjoyed browsing through it » » »

 
eXTReMe Tracker